Se mitä olen aina
tehnyt ja mistä olen usein pitänyt,
Sinne olen tieni
takaisin usein löytänyt.
Ja jos eksyn
pois, eksyn ennen pitkää myös takaisin,
Sillä silloin
elämälle kaiken rakkauden antaisin.
Joskus pieni
tauko tehtävästä on paikallaan,
Jotta jaksaa siitä
hymysuin nauttia taas =)
Siispä otan esiin
esiliinan, kipon ja vispilän,
Muistan kuinka lapsena
mummolan keittiössä autan vähän,
Sokerit, jauhot
ja kananmunan kulhoon heitän,
Ja muistan kuinka
usein mummon luona tauolla sille kahvia keitän.
Torttu on valmis
ja tänään sen ystävien kanssa jaan,
Ja muistan kuinka
mummon lämpimässä sylissä päiväunelmoida saa.
Kiitos Mummi kun
opetit pienen lapsen leipomaan <3 o:p="">3>
1,5dl
inkkarisokeria
2 luomumunaa
1,5dl speltti –
ja soijajauhoja
1tl
leivinjauhetta
Ripaus kanelia
Täytteeksi:
Puoli purkkia
vähälaktoosista rahkaa (mieluummin luomua, mutta sitä on tosi vaikea löytää)
Siihen reilu 2tl
inkkarisokeria
Puoli tölkkiä ananasmurskaa(valutettuna)
Reilu puolikas
banaania ohueksi viipaloituna
Kun väännät
tortun, vatkaa ensin munat ja sokeri hyvin keskenään. Et saa tiukkaa vaahtoa,
koska inkkarisokeri ei vaahtoa munan kanssa hyvin. Sekoita sitten loput
ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokeri vaahtoon. Levitä voidellulle
leivinpaperille tasaisesti ja paista 225 asteessa 5minuuttia. Nosta toiselle,
sokeroidulle leivinpaperille ja levitä maitorahka, ananas ja banaanit
tasaisesti ja kääri tiiviiksi ennen kuin torttutaikina ehtii kylmetä.
Hyvä
proteiinileivos, joka sisältää hyviä hiilareita vaikkapa reenien jälkeen
nautittavaksi =)
Eli siittä sitten
vaan mummin kans käsipainoja nostelemaan ennen välipalaa!

No comments:
Post a Comment